New Year's Eve

Een 19-jarige jongen keert voor Chinees nieuwjaar terug naar zijn geboortedorp in de Noord-Chinese provincie Gansu, waar hij geconfronteerd wordt met zijn moeder, die zichtbaar teleurgesteld is in zijn beslissing om niet naar een 'echte' universiteit te gaan maar om Kung-Fu te studeren. Gedurende de avond wordt pijnlijk duidelijk dat zijn moeder zich schaamt voor hem tegenover de rest van de familie.

De specifieke setting van de film kan vreemd aanvoelen, maar het universele thema van ouderlijke en culturele verwachtingen voor kinderen om succesvol te zijn en hoe succes geïnterpreteerd wordt is voor velen maar al te herkenbaar.

De film geeft een mooie inkijk in de Chinese cultuur en gebruiken en laat de spanningen en verhoudingen tussen traditie en verniewing zien. Ook al speelt de film zich af in een klein dorp op het platteland van China, het thema zal voor velen heel herkenbaar zijn: de zoektocht naar acceptatie van ouders en familie voor de keuzes die je als jongere maakt en de dromen die je najaagt. De film gaat over de waarde van moed hebben om je eigen dromen na te jagen, in plaats van de makkelijke en meest bewandelde weg te kiezen die de maatschappij of familie als 'succesvol' bestempelen.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Hao Zheng Verenigde Staten 2019, 22 min

Thema Familie, Migratie / vluchten, Azië, China
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op