Napoleon

Een film gebaseerd op het waargebeurde leven van Napoleon Bonaparte, van zijn opkomst van militair tot Franse machtshebber en zijn relatie met Josephine de Beauharnais.

Tijdens de Franse revolutie beklimt Napoleon de militaire ladder om vervolgens een staatsgreep te plegen en zichzelf tot keizer te benoemen. Zijn behoefte naar macht kent geen grenzen, het resulteert in tientallen bloederige maar epische veldslagen. De rode draad in deze film is het dilemma waar Napoleon voor staat: is de liefde voor zijn vaderland of die voor keizerin Josephine Beauharnais groter? Omdat de film meerdere decennia omspant wordt er veel behandelt: de onthoofding van Marie Antoinette, de Franse invasie van Rusland, de slag bij Waterloo, en alles ertussen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Deze film of fragmenten daaruit kun je inzetten tijdens het behandelen van tijdvak 7 (Pruiken en revoluties) binnen het vak Geschiedenis. De film is een goede manier om leerlingen te helpen een begrip te vormen van wie Napoleon was en wat hem motiveerde, en wat de Franse revolutie inhield.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Angst

Regie: Ridley Scott Productie: Apple Studios Distributie: Universal Pictures International Verenigde Staten 2023, 152 min

Thema Oorlog / conflict / geweld, Europa, Revolutie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op