De Monsoonshow

De blinde Kunal laat zich door niets of niemand weerhouden. Hij vecht, speelt cricket, acteert en zingt vol passie met iedereen mee.

Kunal is blind. Maar dat geeft niks, vindt hij zelf: hij barst van het talent. Dat vindt zijn oma ook. Zo kent hij alle hoofdsteden van de wereld uit zijn hoofd en blaast hij iedereen omver met zijn schorre zangstem. Binnenkort is de Monsoonshow, een zangwedstrijd waar voornamelijk ziende kinderen aan meedoen. Kunal is zo slim om zijn klasgenootje Neeraja te vragen om samen met hem een duet te zingen; zij heeft toevallig de allermooiste stem die er bestaat.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van Zapp waar deze film te bekijken is. De Monsoonshow laat zien hoe belangrijk het is om kinderen die met een beperking opgroeien de middelen te geven om zich te ontwikkelen. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan hoe veerkrachtig, dapper en sterk Kunal is, en hoe elk obstakel overwonnen kan worden. Een zeer inspirerende film over mensenrechten, barmhartigheid en daadkracht. IDFA heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Anneke De Lind van Wijngaarden, Annelies Kruk Nederland, India 2017, 16 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Muziek, Mensen met een beperking
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op