Moeder aan de lijn

Nelleke Koop kijkt in de documentaire Moeder aan de Lijn  naar drie vrouwen die mantelzorgers zijn voor hun moeders. Hoe is de verhouding tussen de moeders en dochters als de rollen omgedraaid zijn? De documentaire laat zien wat niet in woorden uit te leggen valt, maar wat onderhuids zoveel invloed heeft. 

De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie de verhoudingen? Elien, Carin en Hanna zorgen, naast hun eigen gezin en drukke levens, voor hun ouder wordende moeders. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. Terwijl zij wassen, kleden, voeden en verzorgen, verliezen hun moeders steeds meer grip op het leven. De rollen van ouder en kind draaien op deze manier genadeloos om. Een intieme blik op de mantelzorg, wanneer drie dochters hun eigen leven noodgedwongen in de parkeerstand zetten.

Aan de slag met deze documentaire?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De documentaire sluit aan bij de leergebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij en Mens en natuur.

  • Alle leeftijden

Nelleke Koop Nederland 2018, 55 min

Thema Familie, Gezondheid / ziekte
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op