Minoes

Een originele boekverfilming over een poes die verandert in een mens en haar contacten in de poezenwereld inzet om haar nieuwe, verlegen vriend te helpen.

Poes Minoes verandert na het eten van een chemisch goedje per ongeluk in een mens. Ze ziet er uit als een vrouw, maar gedraagt zich nog als een poes. Als ze ’s avonds een plekje zoekt om te overnachten, leert ze Tibbe kennen, een journalist die zijn baan dreigt te verliezen omdat hij te verlegen is om interviews af te nemen.

Minoes besluit Tibbe te helpen en richt de "kattenpersdienst" op. Via de katten uit de buurt vangt ze nieuwtjes op, die ze aan Tibbe doorgeeft om in de krant te zetten. In ruil daarvoor mag Minoes bij Tibbe thuis slapen, en krijgt ze af en toe een lekker visje. Deze samenwerking werkt perfect, tot de mensen uit de buurt de nieuwtjes van Tibbe niet meer geloven. Een toegankelijke en originele film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt.

Aan de slag met deze film?

Deze speelfilm is te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina - hiervoor is wel een NPO Plus account nodig. Bij deze film is lesmateriaal gemaakt door JEF. Het lesmateriaal, te vinden via de onderstaande knop, bevat een handleiding voor leerkrachten en een werkboekje voor leerlingen. Hierin maken zij onder andere een vergelijking tussen boek en film en gaan ze zelf aan de slag met acteren en het maken van een eigen storyboard.

  • Alle leeftijden

Vincent Bal Nederland 2001, 86 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Boekverfilming, Familie, Natuur / dieren, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op