Mijn ouders zijn gescheiden: Zomer zonder jou

Julie (10) gaat kamperen met haar broertje en haar moeder. Het is de eerste vakantie zonder haar vader en ze mist hem erg.

Haar ouders zijn nu echt gescheiden en ze moet erg wennen aan deze nieuwe realiteit. Maar Julie blijkt niet de enige; op de éénoudercamping in Frankrijk hebben alle kinderen dezelfde ervaring. Haar nieuwe vakantievrienden helpen Julie om de scheiding door een nieuwe bril te bekijken.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van 2Doc waar deze film gratis te bekijken is. Deze documentaire laat zien hoe het is om met gescheiden ouders te leven en wat dit voor vragen en emoties naar boven kan halen. Ook zorgt het ervoor dat het onderwerp bespreekbaar is in de klas.

IDFA speciale schoolvoorstelling
Het filmfestival IDFA organiseert op 23 januari eenmalig een speciale en interactieve schoolvoorstelling "Gevoel naar woord" rondom de film in IDFA Vondelpark in Amsterdam. Deze bijzondere schoolvoorstelling is gericht op het bespreekbaar maken van de uiteenlopende ervaringen van kinderen die met scheiding te maken krijgen.

Milou Gevers Nederland 2023, 14 min

Thema Familie, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op