Mijn naam is Courgette

Gestileerde kleipoppetjes met levensechte emoties. Een ontroerende stopmotionfilm over verlies, gepest worden, vrienden maken en verliefd zijn.

De negenjarige Icare, bijnaam Courgette, wordt na het plotselinge overlijden van zijn moeder in een weeshuis geplaatst. Hoewel hij in eerste instantie gepest wordt en moeite heeft om aansluiting te vinden met zijn groepsgenoten, gaat dit geleidelijk aan steeds beter. Vooral wanneer er een nieuw meisje in de groep komt.

Deze aandoenlijke stopmotionfilm combineert zware onderwerpen als verwaarlozing, pesten en eenzaamheid met een vrolijke, kleurrijke animatiestijl. Met de originele stijl, diepgaande thematiek en de verschillende personages een aansprekende film voor jeugdige kijkers.

Aan de slag met deze les?

De film is beschikbaar bij verschillende aanbieders, zie hiervoor de link bovenaan de pagina. Onderaan deze pagina is aanvullend lesmateriaal te vinden van JEF waarin leerlingen aan de slag gaan met oefeningen over de thematiek, de personages en stopmotion-animatie. Bovendien is een webinar beschikbaar over filmeducatie in het primair onderwijs, waarin deze film als voorbeeld wordt genomen over lesgeven met en over film.

  • Alle leeftijden

Claude Barras Zwitserland / Frankrijk 2016, 66 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Afscheid / dood, Pesten, Coming of age
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op