Michiel de Ruyter

Spannende avonturenfilm over de bekendste admiraal uit de Nederlandse geschiedenis. Actiescènes tonen het 17-eeuwse strijdtoneel waarop Michiel de Ruyter zich bevond.

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden verkeert halverwege de 17e eeuw in zwaar weer. Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp wordt Michiel de Ruyter aangesteld als zijn opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal over de oorlogsvloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn vlaggenschip de Zeven Provinciën de Engelsen te verslaan. In de Republiek is echter een interne machtsstrijd losgebroken tussen enerzijds de republikeinen met als aanvoerder Johan de Witt en anderzijds de Orangisten die prins Willem III op de troon willen plaatsen. Als De Witt wordt vermoord en Willem III als stadhouder is geïnstalleerd wordt De Ruyter op een onmogelijke missie gestuurd.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Via de “Bekijk de film in de bios”-knop bovenaan deze pagina vind je meer info over hoe je met de klas deze film in een bioscoop of filmtheater kunt kijken. De hele film is te bekijken op videoland. De scenariomaker Alex van Galen heeft ook het boek Michiel de Ruyter geschreven. De film is daarom geschikt om te gebruiken in de Nederlands lessen.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
  • Angst

Roel Reiné Nederland 2015, 151 min

Thema Europa, Oorlog / conflict / geweld, Dynastieën, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op