Meisje met een missie

Miruna (14) uit Roemenië strijd voor haar eigen toekomst. Ze wil politieagent worden. De politie komt regelmatig in haar rumoerige straat en dan blijven de agenten altijd rustig. Ze houden orde en dwingen respect af. Zo wil Miruna zelf ook worden. Om agent te kunnen worden moet Miruna goede cijfers halen op school. Maar bij Miruna thuis is het eigenlijk nooit rustig. Ze heeft twaalf broertjes en zusjes voor wie zij deels moet zorgen, daarnaast is het huishouden erg chaotisch. Het is dan ook lastig voor haar om geconcentreerd huiswerk te maken.

Lesmateriaal

  • IDFA: Via de onderstaande link is lesmateriaal beschikbaar van International Documentery Filmfestival Amsterdam (IDFA). Leerlingen leren het verschil tussen speelfilms en documentaire. Daarnaast leren ze over de culturele verschillen tussen Roemenië en Nederland en de taak van sociale hulpverlening.

  • Amnesty InternationalMeisje met een missie is ook onderdeel van de serie Mensjesrechten. Deze serie is ontwikkeld door Amnesty International en de Evangelische Omroep (EO). Via de website van Amnesty International kan een lespakket worden aangevraagd. De lessen zijn geschikt vanaf klas 3 van het voortgezet onderwijs en voor het mbo. Mensjesrechten biedt u als docent veel mogelijkheden te variëren en differentiëren. Het sluit goed aan bij de vakken maatschappijleer, aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands, filosofie, levensbeschouwing en burgerschap. De lessenreeks is ook geschikt voor mentorlessen en projecten. U kunt opdrachten uit de werkbladen kiezen die het beste aansluiten op het niveau van uw leerlingen.

  • Alle leeftijden

Eva van Barneveld & Heleen D'Haens Nederland 2017, 16 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Criminaliteit, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op