Marlon Brando

'De relatie van de queer tieners Cas en Naomi komt onder druk te staan als Naomi haar vleugels wil uitslaan. Liefdevolle film over het verliezen van vriendschap.' - NFF

In de laatste weken als middelbare scholieren slijten queer tieners Cas en Naomi hun dagen het liefst met elkaar. Als ‘broer en zus’ van andere ouders ervaren ze veiligheid en liefde die ze elders niet vinden.

Hun relatie komt onder druk te staan als Naomi haar vleugels wil uitslaan. Lukt het Cas om Naomi haar vrijheid te gunnen en zelf op eigen benen te gaan staan? Liefdevolle queer coming-of-age film, die verdergaat waar de coming-out eindigt. 

Aan de slag met deze film?

Dankzij de leeftijd van de personages kan de leerling zich gemakkelijker inleven in het verhaal van Cas en Naomi. Hierdoor kan Marlon Brando in de klas ingezet worden om LHBTI-thema’s te bespreken. Ook is de film, dankzij de korte lengte van 19 minuten, gemakkelijk inzetbaar in een enkel lesuur.

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Stuur een e-mail naar: mail@player.eyefilm.nl (onderwerp “Film in de klas”). Of klik hier voor meer informatie.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Vincent Tilanus Nederland 2020, 19 min

Thema Coming of age, LHBTI+, Identiteit, Liefde, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op