Love, Simon

Een vertederend coming-out verhaal, en één van de eerste grote lhbtqia+ producties uit Hollywood.

Terwijl iedereen rondom zeventienjarige Simon Spier volop aan het daten is, zit hijzelf met een probleem: hij moet zijn familie en vrienden namelijk nog vertellen dat hij op jongens valt. Tegelijkertijd is hij verliefd geworden op een anonieme klasgenoot, wiens identiteit hij probeert te achterhalen. Lukt het Simon om ook liefde te vinden?

Ondanks een gebrek aan films met een queer-hoofdrol wist Greg Berlanti deze film te realiseren in samenwerking met een grote Amerikaanse studio. Deze film gaat over de worsteling van een tiener die uit de kast wil komen. Tegelijkertijd is het verhaal universeel herkenbaar voor alle jongeren: het gaat immers over jonge liefde, en lastige tienerjaren.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Het lesmateriaal van filmfestival Movies that Matter gaat dieper in op de lhbtqia+ thematiek. Leerlingen worden gevraagd om na te denken over hun eigen ervaringen en meningen. Zo worden begrippen als homofobie en heteronormativiteit uitvoerig behandeld .

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Greg Berlanti Verenigde Staten 2018, 110 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Identiteit, Coming of age, LHBTQIA+, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op