Little Mo

Mohammed mag dan nog niet zo groot zijn, hij gaat volgend jaar wel al naar de middelbare school. Deze korte documentaire toont het leven van Mo in de laatste weken voor die overgang.

Openhartig spreekt het bijdehante kereltje met filmmaker Sjoerd Oostrik over wat hem bezighoudt. Over de gekke kleren die zijn klasgenoten moeten dragen voor de traditionele afscheidsmusical, en hoe hij goed wegkwam: hij speelt gewoon zichzelf. Over de verhalen die hij over de middelbare hoorde, waar jongens op de vuist gaan met leerlingen van een andere school. En over hoe hij zijn lastige gedrag wil veranderen, en wil werken aan een goede toekomst. De film volgt hem niet alleen in de klas en tijdens repetities voor de musical, maar ook op het voetbalveld tijdens een schooltoernooi en als hij met zijn ouders de uitslag van zijn CITO-toets te horen krijgt. Uit een lage hoek gefilmde, licht dreigende beelden van de gangen van een middelbare school verbeelden de zenuwen die de stoere Mo toch best een beetje voelt.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar deze film te bekijken is. Docenten kunnen gratis een account aanmaken waardoor ze de film gratis kunnen vertonen in de klas. Onderaan deze pagina is algemeen lesmateriaal te vinden, ontwikkeld door IDFA. De les geeft extra verdieping in het documentaire medium en de visie van een regisseur.

Sjoerd Oostrik Nederland 2012, 15 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Coming of age, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op