Little Miss Sunshine

Vermakelijke roadmovie over een jong meisje dat met haar eigenzinnige familie in een busje het land door reist om mee te doen aan een schoonheidswedstrijd.

De zevenjarige Olive is de jongste van haar ongebruikelijke familie. Naast haar ouders woont ze ook met haar suïcidale oom, opstandige halfbroer en onbeschofte opa. Olive wil graag meedoen aan een schoonheidswedstrijd voor kinderen en wanneer ze hoort dat ze zich gekwalificeerd heeft, reist de hele familie in een busje het land door om op tijd bij de verkiezing te zijn.

Hoewel in de film onderwerpen als familieproblemen en suïcidaliteit aan bod komen, is de toon luchtig en humoristisch. Zo maken de humor en de veelzijdige personages met hun onderlinge band de film tot een aansprekende roadmovie, die zowel vrolijk en vermakelijk als soms pijnlijk is.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Onderaan deze pagina is lesmateriaal beschikbaar waarbij leerlingen ingaan op de personages, stijlkenmerken en het genre van de roadmovie.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Jonathan Dayton, Valerie Faris Verenigde Staten 2006, 101 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Reizen / vakantie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op