Lifted

Een jongen ligt rustig te slapen in de bovenkamer, maar dan wordt het onheilspellend. De wind steekt op, en de schommel op de veranda begint te wiegen.

Er verschijnt een blauw licht boven het huis, dat door het slaapkamerraam van de jongen schijnt. De wind steekt op, en de schommel op de veranda begint te wiegen. Al gauw wordt de jongen van zijn bed gelicht en zweeft hij langzaam richting zijn raam. Het is een hypnotische sfeer en het heeft er alle schijn van dat de jongen, zonder dat iemand er erg in heeft, zijn raam uit zal zweven om mee genomen te worden in een UFO. Het blijkt een stel aliens te zijn, die een grapje met hem uithalen. Prachtig geanimeerd, maar is ook qua humor en concept erg effectief en combineert enkele aantrekkelijke elementen met elkaar, die samenkomen in een mooi geheel. Het is een zeer sfeervolle en grappige korte film van de beroemde animatiestudio geworden.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina kom je op de site van Disney+ waar de short te bekijken is. Verder is de short ook volledig op YouTube te vinden. De film speelt erg doeltreffend met de verwachtingen van de kijker. En wanneer de humor eenmaal aanwezig is, houdt deze ook praktisch de rest van de film aan, op erg simpele, maar doeltreffende wijze.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst

Gary Rydstrom Verenigde Staten 2007, 4 min

Thema Verbeelding / fantasie, Humor
Filmkenmerken 0-5 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op