La Huida

Deze korte film is een grote puzzel, die aan het einde zijn ware vorm krijgt. La Huida zoomt in op details en weet gebruik te maken van een verrassende chronologie. Ontrafel jij de uitkomst?

Kauwgom. Een hondenriem. Een vlek op de muur in de vorm van Australië. Een gebogen stoplicht. Elk van deze elementen heeft een eigen verhaal, en samen vormen ze een nieuw plot. De film verrast je met razendsnelle, eerst onsamenhangende, observaties.

La Huida weet de manier waarop verhalen in film verteld worden op een humoristische wijze opnieuw te interpreteren. Door juist in te zoomen op de details, in plaats van het geheel, weet La Huida niet alleen te amuseren, maar is de film ook uitermate geschikt om de taal te leren; wat je hoort correspondeert met wat je ziet, en door kleine details uit te lichten komt dit korte verhaal écht tot leven. Ook kan het worden ingezet bij kunstvakken, door in te gaan op de manier waarop deze film is gemaakt: de niet chronologische vorm, kleurgebruik, gebruik van voice-over, slow-motion, etc.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van elf minuten is de film geschikt om in de klas te kijken. De film kan worden ingezet voor lessen Spaanse-taal en voor kunstvakken.

  • Alle leeftijden

Victor Carrey Spanje 2011, 11 min

Thema Humor
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op