La dolce vita

Tijdloos portret van de Romeinse jetset. We volgen het verhaal van de cynische sensatiejournalist Marcello, die een onverwachte passie opvat voor de hoogblonde ‘starlet’ Sylvia. 

In Sylvia's kielzog bezoekt Marcello de feestjes van de Romeinse jetset en ontdekt dat onder de vernislaag van ‘het zoete leven’ verveling, twijfel en chaos schuilen. De film is een portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig en een ware klassieker uit de Italiaanse naoorlogse filmgeschiedenis.

Aan de slag met deze film?

Deze filmklassieker heeft dankzij de stijl en personages veel invloed gehad op de films die sindsdien gemaakt zijn. Zo is de film van grote invloed geweest op Sorrentino’s La Grande Belezza (2013). Dat maakt La Dolce Vita dan ook uiterst interessant om te analyseren in de klas; van cameravoering, tot montage, tot setdesign, tot aankleding van de personages.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

Federico Fellini Italië, Frankrijk 1960, 169 min

Thema Arm / rijk, Europa, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op