La Carnada

De dertienjarige Manny woont samen met zijn zieke moeder in de Mexicaanse stad Tijuana. Manny moet voor zijn moeder zorgen die insuline nodig heeft. Als hij geen geld meer heeft om de medicijnen te kunnen betalen, moet hij werk vinden. Hij krijgt een aanbod om als drugssmokkelaar naar de Verenigde Staten te reizen. Het enige wat hij hiervoor moet doen is de 'El Camino Del Diablo' te voet afleggen. Dit dodelijke stuk woestijn is berucht en bijna niemand komt hier lopend doorheen. Met een rugzak vol drugs, een fles water en een seinpistool moet Manny de oversteek wagen.

De film gaat in op de maatschappelijke problemen in Mexico en de Verenigde Staten. Drugs spelen in beide landen een grote rol en zijn voor beide een probleem. De schrijnende situatie in Mexico heeft invloed op de jongste bewoners.

Via de bovenstaande link is de film te bekijken (Engels ondertiteld).

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is ontwikkeld door Movies That Matter. Leerlingen leren nadenken over de problemen rond de grens van Mexico en de Verenigde Staten. Daarnaast wordt er ingegaan op de maatschappelijke problemen in Mexico en het gevolg voor jongens als Manny. Leerlingen leren ook nadenken over de problemen rondom drugs in het Westerse landen en Latijns-Amerika.

  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Josh Soskin Mexico/Verenigde Staten 2014, 13 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Arm / rijk, Criminaliteit, Racisme / discriminatie, Gezondheid / ziekte, Latijns-Amerika, Mensen met een beperking, Noord-Amerika
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op