La Carnada

Deze korte fictiefilm schetst genadeloos een beeld van het schrijnende drugsprobleem in het grensgebied van de VS en Mexico. Een maatschappelijk en meeslepend verhaal over de dertienjarige Manny die door drugssmokkel zijn zieke moeder probeert te helpen.

Manny woont samen met zijn zieke moeder in de Mexicaanse stad Tijuana. Manny moet voor zijn moeder zorgen die insuline nodig heeft. Als hij geen geld meer heeft om de medicijnen te kunnen betalen, moet hij werk vinden. Hij krijgt een aanbod om als drugssmokkelaar naar de Verenigde Staten te reizen. Het enige wat hij hiervoor moet doen is de 'El Camino Del Diablo', ook wel de ‘Devils Highway‘ te voet afleggen. Dit dodelijke stuk woestijn grenzend tussen Arizona en Mexico is berucht en bijna niemand komt hier lopend doorheen. Met een rugzak vol drugs, een fles water en een seinpistool moet Manny de oversteek wagen.

De film gaat in op de maatschappelijke problemen in Mexico en de Verenigde Staten. Drugs spelen in beide landen een grote rol en zijn voor beiden een probleem. De schrijnende situatie in Mexico heeft invloed op de jongste bewoners.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina - hiervoor moet je wel even inloggen op Vimeo. Met een lengte van dertien minuten is de film geschikt om in de klas te kijken. Via de knop onderaan de pagina is lesmateriaal beschikbaar bij de film.

Het lesmateriaal is ontwikkeld door mensenrechten filmfestival Movies that Matter. De korte fictiefilm is onderdeel van het lespakket  ‘Drugs ‘, die de vele gevolgen van drugshandel, de oorlog tegen drugs en drugsverslaving behandelt.

  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Josh Soskin Mexico/Verenigde Staten 2014, 13 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Arm / rijk, Criminaliteit, Latijns-Amerika, Noord-Amerika
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op