L'Ascension

Franse feelgood-film over een jonge man van bescheiden komaf die de Mount Everest wil beklimmen om indruk te maken op de vrouw van zijn dromen.

De jonge werkloze Samy wil Nadia, de vrouw op wie hij verliefd is, laten zien dat hij alles voor haar overheeft. En dus besluit hij, ondanks een gebrek aan ervaring en kennis, de Mount Everest te beklimmen. Aanvankelijk wordt hij door de andere bergbeklimmers in de groep voor gek versleten, maar naarmate Samy dichter bij de 8848 meter hoge top komt, maakt het scepticisme plaats voor bewondering. Ondertussen heeft de Franse pers de opmerkelijke liefdesgeschiedenis opgepikt, en leeft heel Frankrijk mee met de verliefde jongeman. Zal het Samy lukken de top te bereiken en daarmee het hart van Nadia definitief te veroveren?

Weetje: Voor de filmopnamen in Nepal klom een deel van de filmploeg daadwerkelijk tot op meer dan 6.000 meter hoogte van de Mount Everest. Het is de eerste speelfilm ooit waar opnames voor gemaakt zijn in het basiskamp op de zuidelijke helling van de Mount Everest, op een hoogte van 5.364 meter.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina vind je een link naar waar je de film kunt streamen in de klas. De film kan een startpunt vormen over liefde en doorzettingsvermogen. In het onderstaande lesmateriaal vind je vragen die je in de Franse les kunt gebruiken tijdens of na het kijken van de film.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Ludovic Bernard Frankrijk 2017, 105 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde, Sport / beweging, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op