Kom en zie

Boekverfilming van de gelijknamige roman van Aleksandr Adamovitsj. Getuigenis van de naziterreur in Wit-Rusland, gezien door de ogen van het partizanenjongetje Florja.

Wit-Rusland, 1943: de SS van Heinrich Heydrich en Hitlers Wehrmacht houden huis onder de bevolking van de dorpjes van de uitgestrekte Sovjetrepubliek. De vijftienjarige Florja is getuige van extreme misdaden; hij trekt op met de partizanen in het bos en raakt verzeild in zijn geboortedorp waar iedereen is uitgemoord. De doorstane gruwelen veranderen de vrolijke jongen in een vroegoude man.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film gratis te bekijken is (zie kopje Eye Film Player). Aansluitend op tijdvak 9: “Tijd van de Wereldoorlogen” werpt deze film licht op de gruwelen die plaatsvonden in Wit-Rusland. De film gaat niets uit de weg, en is daarom voornamelijk geschikt voor oudere doelgroepen.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Elem Klimov Sovjet-Unie 1985, 138 min

Thema WO2, Oorlog / conflict / geweld, Afscheid / dood, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op