Jour de fête

Satire op de alsmaar voortschrijdende modernisering. Met regisseur Tati zelf in de hoofdrol als gedreven doch klunzige plattelandspostbode.

François, de postbode van een plattelandsdorpje, ziet een documentaire over de gemoderniseerde Amerikaanse postbezorging. In een poging om de concurrentie voor te blijven en de post zo snel mogelijk te bezorgen begint François aan een reeks dolle, hilarische stunts op zijn gammele fiets. 

Aan de slag met deze film?

Hoewel de film uitermate geschikt is voor Frans, leent Jour de Fête zich ook om de filmgeschiedenis te bespreken. De revolutionaire stijl van Tati heeft veel invloed gehad op Franse New Wave regisseurs, zoals Godard. Zo kun je met je CKV of KUA -leerlingen de film nader bestuderen. Let hierbij bijvoorbeeld op de invloed van de achtergrondmuziek op de sfeer, de manier waarop de camera beweegt (of juist niet) en de montage.

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Stuur een e-mail naar: mail@player.eyefilm.nl (onderwerp “Film in de klas”). Of klik hier voor meer informatie.

  • Alle leeftijden

Jacques Tati Frankrijk 1949, 84 min

Thema Humor, Industrialisatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op