Jongens

Proef de zomersfeer met dit prille liefdesverhaal over zelfontdekking en identiteit. Jongens is voor iedereen herkenbaar.

Jongens vertelt het verhaal van Sieger, een sportieve, ietwat gesloten vijftienjarige jongen. Hij woont samen met zijn vader en oudere broer. Ontsnappen van de gespannen thuissfeer doet hij tijdens de atletiektrainingen waar hij alles van zichzelf geeft.

Op een dag ontmoet hij Marc, een nieuwe teamgenoot. Er ontluikt een mooie vriendschap tussen hen twee, en mogelijks zelfs wat meer. Maar is Sieger moedig genoeg om zijn gevoelens onder ogen te zien? Jongens is niet alleen een mooie film over het ontdekken van je identiteit, maar ook een klassiek verhaal over zomerliefde.

Aan de slag met deze film?

Deze film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Met de gratis lesmap van JEF wordt er dieper ingegaan op de hoofdthema's van de film, zoals familie, liefde en homoseksualiteit. Er wordt gekeken naar hoe deze onderwerpen in beeld worden gebracht. Ook wordt er dieper ingegaan op de persoonlijke kijkervaring van de leerlingen. Download de lesmap van JEF via hun website. Hiervoor wordt eenmalig gevraagd om enkele contactgegevens achter te laten.

  • Grof taalgebruik
  • Alle leeftijden

Mischa Kamp Nederland 2013, 85 min

Thema Identiteit, LHBTQIA+, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op