Je Zal Het Maar Hebben (JZHMH)

In deze serie worden per aflevering twee mensen gevolgd die een handicap, ziekte of aandoening hebben. Er wordt uitgelegd hoe ze deze beperking hebben gekregen en hoe ze er in het dagelijks leven mee omgaan. De presentator probeert in de schoenen te staan van de geïnterviewde personen en zo aan de kijker uit te leggen hoe het voelt. Deze mensen weten op alle manieren goed om te gaan met hun aandoening en leven desondanks een mooi bestaan.

De show is geproduceerd door BNNVARA en de Bart De Graaff Foundation. Met deze show wordt er meer aandacht gevraagd voor verschillende ziektes en wordt er in begrijpelijke taal uitgelegd wat dit betekent en hoe iemand het kan krijgen. Naast lichamelijke ziektes zijn ook psychische klachten en angsten onderdeel van de serie. De serie kan worden gebruikt voor vakken als biologie - medische ingrepen en de werking van cellen, virussen en organen komen aanbod.

De serie is te zien via NPO Start. Hierop staan 15 seizoenen, startend met seizoen 5 (2006) en eindigend met de laatst uitgezonden aflevering.

  • Grof taalgebruik
  • Alle leeftijden

Nederland sinds 2001, 31 min

Thema Afscheid / dood, Racisme / discriminatie, Familie, Gezondheid / ziekte, Identiteit, Humor, Mensen met een beperking, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op