Ik alleen in de klas

Regisseur Karin Junger laat twaalf jongeren hun pijnlijke herinneringen omtrent racisme en discriminatie herbeleven in deze aangrijpende documentaire.

Op een landgoed in Frankrijk komen de jongeren samen: drie kinderen van de regisseur en hun vrienden. Allen met veel pijnlijke herinneringen aan racisme. In groepsverband worden hun trauma’s opgehaald en naverteld om ze vervolgens met de groep als toneelstukken na te spelen. Met witte maskers en schmink nemen ze zelf de rol van de witte agressors in.

Zowel subtiele als openlijke vormen van racisme komen aan bod. Een interessant en inzichtelijk onderzoek naar de blijvende gevolgen van racisme bij het slachtoffer. Op wat voor manieren vormt racisme een obstakel voor ze, en hoe gaan ze hiermee om?

Aan de slag met deze les?

Deze film kan geschikt zijn om dieper in te gaan op het thema racisme. Ook is er aanvullende informatie beschikbaar op gekleurd-nederland.nl. Hier zijn ook tips en handvatten te vinden waarmee je met dit thema aan de slag kan. Bekijk de website bij het lesmateriaal.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Karin Junger Nederland 2016, 74 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Racisme / discriminatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op