Ich bin dein Mensch

Een humoristisch speelfilm over liefde en kunstmatige intelligentie. Verken met je klas hoe deze thema's zich tot elkaar verhouden.

Wetenschapper Alma werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit aan bij de leergebieden Duitse taal en cultuur, en Wetenschap en techniek. Aan de hand van deze film is het goed mogelijk om te filosoferen over wat liefde en menselijkheid betekent en vooral in relatie tot elkaar. De grote vraag: Is kunstmatige intelligentie in staat om lief te hebben of komt liefde altijd met menselijke gebreken?

  • Alle leeftijden

Maria Schrader Duitsland 2021, 102 min

Thema Liefde, Identiteit, Humor
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op