Als kind wilde Sébastien, uit angst om anders te zijn dan anderen, liever niets weten over zijn Rwandese vader en de geschiedenis van zijn vaders kant. Maar nadat hij 18 werd, begon hij echter wel interesse te tonen en ging hij steeds meer op zoek naar antwoorden.
Na de eerste ontmoeting met zijn Rwandese vader in Montreal op 28-jarige leeftijd, begint de Québécoise journalist Sébastien Desrosiers tijdens deze 25e herdenking van de genocide aan een existentiële zoektocht naar zijn voorouderlijk land op zoek naar antwoorden. Hij ontmoet zijn familie in Rwanda en bezoekt het dorp waar 45 familieleden zijn overleden en begraven.
Aan de slag met deze film?
Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan de pagina kan de film gratis bekeken worden op Vimeo. Deze korte documentaire kan goed in worden gezet in een lesuur Geschiedenis of Burgerschap, Mens en Maatschappij en kaart de volgende thema's aan: de Rwandese genocide, oorlog/ conflict/ geweld, racisme/ discriminatie, Afrika en familie. De gesproken taal in de film is Frans en er is Engelse ondertiteling aanwezig.
IDFA lesmateriaal & schoolvoorstelling
Het filmfestival IDFA heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld dat inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina. Ook is het mogelijk om met je klas de film te bekijken als onderdeel van de interactieve schoolvoorstelling "De verhalen van mijn (groot)ouders" in IDFA Vondelpark in Amsterdam.
Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.
Thema | Afrika, Familie, Oorlog / conflict / geweld, Racisme / discriminatie |
Filmkenmerken | 6-30 minuten |