How to Have Sex

Over drie zestienjarige beste vriendinnen die hun laatste zomervakantie samen doorbrengen op Kreta vol zon, feesten en (hopelijk) seks, waarbij hun vriendschap op de proef wordt gesteld.

De zomervakantie staat voor de deur en drie zestienjarige beste vriendinnen vertrekken samen naar Kreta voor een vakantie vol zon, feesten en (hopelijk seks), voordat zij gaan studeren en ieder een eigen weg zullen inslaan. De intelligente Em is toegelaten tot de universiteit en lijkt verzekerd van een stralende toekomst. Tara en Skye zijn minder zeker van hun toekomst, maar zijn vastbesloten om volop van het zonovergoten Griekse paradijs te genieten. Tara is als enige nog maagd en voelt de druk van haar vriendinnen om zich bij de eerste de beste gelegenheid te laten ontmaagden. Dit brengt vragen met zich mee rondom instemming, een spanning die in deze krachtige film uitbundig wordt verkend, zónder te moraliseren. De beladen seksuele ontwikkeling, waarin zelfontdekking en vrouwelijk genot aan bod komen, wordt authentiek en gevoelig in beeld gebracht. Regisseuse Molly Manning Walker won op het filmfestival van Cannes de Un Certain Regard-prijs.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is - op dit moment alleen nog in de bioscoop te zien. De film sluit aan bij de leergebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij, en bij de thema's coming-of-age, identiteit, feminisme, seksualiteit, vriendschap en vakantie. De film is uitermate geschikt om in de klas in te zetten, aangezien het ingaat op obstakels - zoals groepsdruk, sociale dwang en jaloezie in vriendschappen - en instemming op het gebied van seksualiteit. Daarbij laat deze film de kijker kritisch nadenken over of instemming voldoende is wanneer het aankomt op de seksuele beleving.

Het bijgevoegde lesmateriaal op LessonUp is gemaakt door International Film Festival Rotterdam (IFFR) en te geven in de klas voorafgaand aan het filmbezoek / het kijken van de film. In deze voorbereidende les ga je in de klas onderzoeken wat de ervaringen en ideeën zijn van de leerlingen rondom bovenstaande thema's.

  • Let op met kinderen tot 14 jaar
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Geweld
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
  • Angst

Molly Manning Walker Verenigd Koninkrijk 2023, 98 min

Thema Feminisme, Identiteit, Liefde, Reizen / vakantie, Coming of age, Racisme / discriminatie, Vriendschap, Misbruik
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op