Hoe Duur Was De Suiker

Hoe Duur Was De Suiker brengt ons een gevoelige momentopname van rauwe, menselijke emoties tijdens de slavernij.

Het is 1765 en de jonge Mini-Mini woont als lijfslavin van haar witte halfzus Sarith op de suikerplantage van diens vader in Suriname. Terwijl Mini-Mini alles doet om Sarith gelukkig te maken, raakt zij steeds meer verbitterd door het leven in de kolonie. Zo groeien de halfzussen door hun verschillende status steeds verder uit elkaar.

De film is gebaseerd op de roman van de Surinaamse schrijver en historicus Cynthia McLeod. De serie vertelt hetzelfde verhaal als de gelijknamige film, maar bevat extra beeldmateriaal en is geschikt voor leerlingen vanaf 12 jaar. Een mooi in beeld gebrachte speelfilm die belangrijke onderwerpen en thema’s als slavernij en klassenverschillen aansnijdt.

Aan de slag met de serie?

Onderaan deze pagina is lesmateriaal te vinden bij de serie (n.b. niet de film), gemaakt door Movies that Matter. In deze les gaan de leerlingen in op het leven op een plantage in de achttiende eeuw en komen onderwerpen als slavernij, mensenrechten en kolonialisme aan de orde. Daarnaast wordt er in de les aandacht besteed aan het analyseren van de visuele aspecten in de serie.

  • Geweld
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Jean van de Velde Nederland 2013, 125 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema , Koloniaal verleden, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op