Het Zakmes

Hij belt, schrijft, zet advertenties in de krant en neemt zelfs in zijn eentje de trein. Lukt het Mees om zijn vriend Tim ooit nog te vinden?

Mees en Tim zijn beste vriendjes. Dan blijkt plots dat Tim helemaal naar Flevoland gaat verhuizen. De dag dat Tim verhuist, komt Mees erachter dat hij zijn zakmes nog heeft. Mees wil het zakmes graag teruggeven, maar hij weet niet waar zijn vriendje precies woont.

Zijn ouders hebben het allebei veel te druk, dus moet Mees in zijn eentje op zoek naar Tim. Wat volgt is een humoristische, spannende zoektocht door Nederland. Deze inmiddels klassieke jeugdfilm is niet alleen spannend, maar zit ook boordevol komische kinderlogica. Dankzij de goede cast en sterke regie is Het Zakmes een aanrader voor jong en oud.

Aan de slag met deze film?

De film is vooral geschikt voor basisschoolleerlingen. Aan de hand van Het Zakmes kun je thema's zoals verhuizen, treinreizen en vriendjes behandelen.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Alle leeftijden

Ben Sombogaart Nederland 1992, 90 min

Thema Vriendschap, Familie, Muziek
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op