Haiduc

De bijnaam van Nico is Haiduc, wat gangster betekent. Op zijn zevende liep hij weg van huis, en raakte verslaafd aan de drugs. De drugs hebben hem bijna zijn leven gekost, en nu moet hij kiezen: stoppen of nóg zieker worden.

Nico leeft in een harde wereld. Zijn vader is alcoholist en mishandelde hem. Daarom koos hij voor de straat. Dit is tevens ook de plek waar zijn verslaving begon. Daardoor kwam hij terecht in het ziekenhuis. Nu woont Nico bij Raluca, een vrouw die arme jongeren onderdak en eten geeft. Toch raakt Nice opnieuw verslaafd, en moet hij een keuze maken. Stoppen met drugs gebruiken of weer in het ziekenhuis belanden.

Aan de slag met deze documentaire?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. De documentaire is in het Roemeens met Nederlandse ondertitels. Haiduc was onderdeel van het programma 'Echt Gebeurd' geïnitieerd door International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).

De onderstaande PDF bestaat uit twee delen: eerst een docentenhandleiding en ten tweede een werkblad voor leerlingen. In de docentenhandleiding staat extra informatie over de film en antwoorden op de vragen. Leerlingen leren over documentaires en oriëntatie op jezelf en de wereld. Het programma bestaat uit vragen voor het kijken van de film en na het zien van de film.

  • Alle leeftijden
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

Annelies Kruk & Anneke de Lind van Wijngaarden Roemenië 2014, 18 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Gezondheid / ziekte, Misbruik
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op