Good Will Hunting

Will Hunting werkt als conciërge aan het MIT, een prestigieus college in Boston. Zijn intellect, en specifiek zijn kennis en gebruik van de hogere wiskunde zijn echter beter dan die van iedereen in de school.

De 20-jarige Will Hunting is een heel intelligente jongeman, maar heeft door zijn moeilijke jeugd geen opleiding gevolgd. Een leraar wil koste wat het kost dit talent voor wiskunde uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z’n omgeving. De enige die hem kan helpen is Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen.

Intelligentie, liefde en ontevredenheid zijn thema's die belicht worden in deze coming-of-age film, en nodigt de kijker uit tot zelfreflectie. Het script is geschreven door beide hoofdrolspelers (Ben Affleck & Matt Damon) en zorgt voor een ingrijpende en realistische performance, wat perfect de ware rommeligheid van de menselijke aard weergeeft.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit o.a. aan bij de vakgebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij. Het bijgevoegde Engelstalige lesmateriaal nodigt de leerling uit tot verdieping in de onderwerpen die aan bod komen in de film.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Gus Van Sant Verenigde Staten 1997, 126 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Vriendschap, Coming of age, Liefde, Identiteit
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op