Good Bye, Lenin!

Vlak voor de val van de muur in Oost-Duitsland raakt de moeder van Alex in coma. Als ze na een jaartje bijkomt, kan Alex niet anders: hij moet, vanwege mama's zwakke hart, volhouden dat de DDR nog bestaat. Op zoek dus naar Spreewald-augurken, die niet meer bestaan, en actuele propaganda, om een Coca-Cola-reclame te verklaren. Becker maakte een unieke en hilarische film vol onverwachte wendingen.

Lesmateriaal MovieZone:
In de Docentenhandleiding Film in de klas vind je algemene informatie over hoe je een film met de klas kunt bespreken. De werkbladen bij deze film bevatten opdrachten die aansluiten bij de bijzondere aspecten van deze film, maar zijn bij meerdere films inzetbaar. De opdrachten kun je in één lesuur met de klas uitvoeren.

Lesmateriaal DIA:
Het onderwijsmateriaal gaat in op achtergronden van en thema's in de film. Er wordt aandacht besteed aan het verhaal, de rollen en acteurs en de opbouw van het plot. Bovendien gaat het materiaal in op de historische context van de film. Om de stof te kunnen verdiepen is er een chronologie met de belangrijkste data uit de DDR-geschiedenis en een uitgebreide bibliografie opgenomen.

Lesmateriaal EFF:

Het lesmateriaal van The European Film Factory is gratis te gebruiken nadat u zich heeft aangemeld en uw acount is goedgekeurd. Deze goedkeuring wordt over het algemeen binnen een uur voltooid. Het lesmateriaal is alleen in het Engels verkrijgbaar. Echter zijn deze gemakkelijk door u of uw leerlingen te vertalen en te begrijpen. Het lesmateriaal gaat dieper in op de ontstaanscontext van de film, de thema's en de emoties die de film teweeg kunnen brengen. Zo leren de leeringen hun emoties uit te drukken en leren zij veel belangrijke kenmerkende aspecten van deze indrukwekkende oorlogsfilm. De film biedt een origineel perspectief op de Koude Oorlog. Een film die zeer geschikt is voor het vak geschiedenis door haar originele invulling van de gebeurtenissen en dat alles met een humoristische toon.

  • Geweld
  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Wolfgang Becker Duitsland 2003, 121 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Koude oorlog, Humor, Oorlog / conflict
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op