Framing the Other

Antropologische documentaire die de rol van toerisme in Ethiopië onderzoekt.

In de documentaire volg je een toeriste die de Mursi stam in Ethiopië wil fotograferen. De vrouwen van de stam staan bekend om het plaatsen van grote borden in hun onderlip. Poseren voor de camera van toeristen is uitgegroeid tot belangrijkste bron van inkomsten voor de Mursi. Om meer geld te verdienen, verfraaien ze hun 'kostuums' op zodanige wijze dat er minder van hun oorspronkelijke cultuur overblijft.

Aan de slag met deze film?

Deze korte documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. In deze gratis versie zit echter geen ondertiteling. Er wordt momenteel gewerkt aan een versie met Nederlandse ondertiteling.

In de onderstaande LessonUp-les, die ontwikkeld is door het mensenrechten filmfestival Movies that Matter, test je de voorkennis van je leerlingen, bekijk je de documentaire en bespreek je de film aan de hand van meerdere kijkvragen. In de les vind je ook meerdere verdiepingsopdrachten waarmee leerlingen zich extra kunnen verdiepen in de thema's van de film. Bovendien is er de mogelijkheid om leerlingen met elkaar te laten discussiëren aan de hand van verschillende stellingen.

Ilja Kok & Willem Timmers Ethiopië / Nederland 2011, 25 min

Thema Reizen / vakantie, Afrika, Globalisatie, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op