Fantastic Mr. Fox

Deze aangrijpende stop-motion film volgt Mr. Fox, en hoe hij met zijn geweldige vossen-brein zijn familie in de problemen brengt.

Mr. Fox is een meester in het stelen van kippen. Maar als Mrs. Fox zwanger raakt, belooft hij haar het dievenpad achter zich te laten. De geboorte van zijn zoontje Ash en 12 jaar gaan voorbij, totdat Mr. Fox het beu is. Zijn bestaan als vos is plots niet meer genoeg. Daarom bedenkt hij een meesterplan, en begint het actievolle avontuur van Mr. Fox en zijn familie en vrienden.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Deze verfilming van het boek van Roald Dahl is voor verschillende thema's goed te behandelen in de les. Thema's zoals: literatuur, vriendschap, identiteit, normen & waarden en vooral jezelf zijn. De zoon van Mr. Fox, Ash, heeft het gevoel dat hij in de schaduw staat van zijn neefje Kristofferson. Gedurende de film is Ash opzoek naar zichzelf en vooral naar een manier om indruk te maken op zijn vader.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld

Wes Anderson Verenigd Koninkrijk 2009, 87 min

Thema Afscheid / dood, Criminaliteit, Humor, Voedsel(-industrie), Verbeelding / fantasie, Identiteit, Boekverfilming, Natuur / dieren
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op