Eye in the Sky

Een fascinerende en spannende inkijk in de huidige manier van oorlog voeren.

Kolonel Katherine Powell leidt een geheime actie die terroristen in Kenia moet ontmaskeren. Ze maken hiervoor gebruik van drones. Dit dreigt echter verkeerd te gaan wanneer de zogenoemde terroristen een zelfmoordactie beramen waarmee de levens van honderden burgers op het spelkomen te staan.

Eye in the Sky neemt de leerlingen mee naar discussies tussen militairen en politici die beslissingen maken over leven en dood op duizenden kilometers afstand.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Het lesmateriaal is ontwikkeld door Movies that Matter. Het lesprogramma gaat dieper in op de moderne manier van oorlog voeren, wat voor effect oorlog heeft op burgers, wat voor keuzes er worden gemaakt en wat de geschiedenis is van oorlogvoeren. In het interactieve verdiepingsprogramma maken studenten keuzes binnen dilemma’s rondom oorlogsrecht na uitleg van een specialist. Bijvoorbeeld: Mag je een dodelijke drone inzetten om iemand die elk moment een terroristische aanslag kan plegen doden zonder dat deze daad al is gedaan? Mag je een dodelijke drone inzetten terwijl je weet dat er onschuldige burgerslachtoffers zullen vallen bij deze drone-aanval?

  • Geweld
  • Angst
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Gavin Hood Verenigd Koninkrijk 2015, 102 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Koloniaal verleden, Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op