Encanto

Kleurrijke animatiefilm over een imperfect buitenbeentje dat de kracht van haar bijzondere familie probeert te redden.

De vijftienjarige Mirabel is een buitenbeentje in haar familie: al haar familieleden bezitten magische krachten, behalve zij. Als haar familieleden hun krachten langzaamaan kwijtraken, denken zij dat Mirabel daar verantwoordelijk voor is. Om zich te bewijzen aan haar familie en hun krachten te redden, probeert ze de oorzaak van het probleem te achterhalen en de ineenstorting van haar familie te voorkomen.

Deze fantasierijke animatiefilm heeft met de imperfecte Mirabel een aansprekende, vrouwelijke hoofdpersoon. De film focust op complexe familiedynamieken en geeft een kleurrijke afspiegeling van een (fictieve) Colombiaanse gemeenschap. In combinatie met de kleurige animatie en vrolijke liedjes een aansprekende film voor kinderen en jongeren.

Aan de slag met deze film?

Encanto is een toegankelijke film die uitnodigt om thema’s als talenten en familie(problemen) te bespreken in de klas. De film, of een scène uit de film, kan een startpunt vormen voor een klassengesprek over deze onderwerpen of om deze verder uit te diepen. Bovendien kan de film gebruikt worden als introductie in de Latijns-Amerikaanse cultuur, animatie en/of verhaalstructuren.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst

Jared Bush Verenigde Staten 2021, 109 min

Thema Familie, Muziek
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op