En Tierra Extraña

Deze aangrijpende documentaire vertelt het verhaal van Spaanse economische vluchtelingen die een plekje hebben kunnen vinden in de hoofdstad van Schotland; Edinburgh.

Edinburgh heeft 500.000 inwoners, waarvan 30.000 werkende Spaanse immigranten. In de documentaire volgen we onder andere Gloria die een collectief startte in Edinburgh om aandacht te vragen voor de barre economische omstandigheden in Spanje. Onder het motto 'Ni Perdidos, Ni Callados' (noch verdwaald, noch zwijgend) drukken zij hun wanhoop en woede uit tegenover de Spaanse regering.

De film is geschikt voor meerdere vakken; zowel voor taallessen Spaans, als economie, burgerschap en maatschappijleer. In het bijgevoegde lesmateriaal worden de verschillende migratiestromen van de afgelopen eeuw besproken, maar wordt er ook ruimte gegeven voor een persoonlijke discussie over het onderwerp. De film geeft weer hoe de omstandigheden zijn voor (economische) migranten, hierbij is in het lesmateriaal ruimte voor de leerlingen om een eigen mening te ontdekken en verwoorden.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Op de pagina van The European Film Factory is de film en het lesmateriaal te vinden. Beiden zijn gratis te gebruiken nadat je je hebt aangemeld bij de website en je account is goedgekeurd. Deze goedkeuring wordt over het algemeen binnen een uur voltooid.

Het lesmateriaal is alleen in het Engels verkrijgbaar, maar is makkelijk te vertalen en begrijpen. Het lesmateriaal gaat dieper in op het ontstaan van de film, de thema's en de emoties die de film teweeg kunnen brengen.

  • Alle leeftijden

Icíar Bollaín Schotland 2014, 72 min

Thema Democratie / rechtsstaat, Migratie / vluchten, Arm / rijk, Europa
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op