Elsa

Toen de hele wereldbevolking in quarantaine zat, hield de Keniaanse journalistiekstudent Elsa de moed erin met grappige videootjes die ze op Instagram plaatste.

In korte, gevatte monologen en met een aanstekelijke lach becommentarieerde ze de pandemie, steevast spelend met een zonnebril en luid krakend chips etend. Zulke pittige, goudeerlijke spot was precies waar men op dat moment behoefte aan had en Elsa groeide uit tot een instagramfenomeen. Ze amuseert zich met kleding passen in vintagewinkels of een potje schaken in het park – naast grappenmaker is ze ook schaakkampioen. In de voice-over vertelt ze over haar nieuwe identiteit als rolmodel voor grenzeloos zelfvertrouwen en de kunst van ‘jezelf zijn’, maar ook over de tol die ze daarvoor moet betalen.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar de film gratis te bekijken is met een Docschool account voor leraren. De film sluit aan bij het leergebied Burgerschap, Mens en Maatschappij en de thema's mediawijsheid en identiteit. In deze film geeft Elsa de leerling een kijkje in de wereld van een social media influencer, en wat hier allemaal bij komt kijken. Ze is oprecht en zegt precies waar alles op staat, maar brengt het ook met een vleugje humor, want ze wil tenslotte comedian worden.

Julia Jansch Veerenigde Staten 2022, 15 min

Thema Identiteit, Humor, Mediawijsheid
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op