Eazy-E - Boyz-N-The-Hood

Boyz-N-The-Hood is het debuutnummer van rapper Eazy-E. Het nummer werd later toegevoegd aan het album N.W.A. And The Posse van de groep N.W.A.

Het nummer is geschreven door Ice Cube toen hij 17 jaar was. Hij bracht het nummer naar Eazy-E, die op het advies van Dr. Dre een platenlabel was begonnen genaamd Ruthless Records. Eazy was zelf geen rapper. Ze hadden andere artiesten ingehuurd om het nummer op te nemen, maar die samenwerking werkte niet. Dr. Dre kwam met het idee om Eazy zelf te laten rappen. Hij nam het nummer op en bracht het uit als zijn eerste single. Het nummer werd direct een groot succes. Niet veel later begonnen Eazy-E, Dr. Dre, MC Ren, DJ Yalla, The D.O.C. en Ice Cube samen de groep N.W.A., en brachten het album N.W.A. And The Posse uit, met het nummer Boyz-N-The-Hood daaraan toegevoegd. Het nummer introduceerde een nieuw genre van hip-hop, namelijk 'gangster rap'. Eazy-E wordt daarom ook aanschouwen als 'the Godfather of Gangster rap'.

Verder was het nummer de inspiratie voor de film Boyz N the Hood, geregisseerd door John Singleton. De videoclip bestaat uit een combinatie van beelden van de film en beelden van Eazy-E zelf in de buurt waar hij opgroeide. Alhoewel de media het nummer wegzette als gangster rap, noemde de rapper het zelf reality rap. De videoclip schetst een idee van hoe het er aan toe gaat in een wijk zoals Compton, Amerika.

Aan de slag met deze videoclip?

Deze videoclip is te bekijken op YouTube via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina.

Voordat hip-hop groeide tot een van de populairste muziekgenres, werd het in de jaren 70 en 80 gebruikt als een platform voor politieke statements. Boyz-N-The-Hood gaat over het ghetto leven in Compton vanuit het perspectief van tekstschrijver Ice Cube. Het nummer laat goed zien hoe anders het leven is in een wijk zoals Compton.

Dr. Dre, DJ Yella Verenigde Staten 1987, 6 min

Thema Muziek
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op