Dream Empire

Grootse vastgoedprojecten en een obsessie met economische groei: Dream Empire is een docu die de gigantische spooksteden onderzoekt, die in China eindeloos uit de grond gestampt worden.

Overal in China schiet vastgoed uit de grond; gigantische bouwprojecten beloven nieuwe mega-cities vol welvaart en economische groei. Om de nieuwe locaties aantrekkelijk te maken worden zogeheten white monkeys ingezet: Westerse beroemdheden die optreden ter promotie van het nieuwe vastgoed. Ook documentairemaker David Borenstein wordt geboekt. Yana, een 24-jarige talent agent, zet hem in op allerlei afgelegen locaties in China. Langzaam maar zeker komt een pijnlijke waarheid aan het licht: het nieuwe vastgoed verkoopt niet, en de gigantische projecten leveren niets op dan spooksteden.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar deze film te bekijken is. Dream Empire zoomt in op hedendaags China, de migratiestromen van het platteland naar de steden en een obsessie met economische groei. Hierdoor biedt de film context rondom China als land en thema.

Bekijk de film gratis via Docschool Online: IDFA's online collectie werkzaam voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs, en mbo. (registratie vereist)

  • Alle leeftijden

David Borenstein Denemarken 2016, 73 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Industrialisatie, Azië, Globalisatie, China
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op