Down to Earth

Een Nederlands echtpaar met hun drie jonge kindern laten hun kosmopolitische leven achter zich en reizen de uiteinden van de aarde af op zoek naar een nieuw perspectief op het leven. Tijdens hun vijfjarige reis over zes continenten leven ze samen met enkele van de oudste inheemse gemeenschappen op de planeet. Ze krijgen toegang tot tribale sages die nog nooit eerder zijn gefilmd of geïnterviewd, zonder crew of schema, slechts één rugzak en één camera per stuk. En de nieuwsgierigheid om te luisteren.

DOWN to EARTH is een spiegel voor de mensheid, een aangrijpende en actuele reflectie op onze beschaafde wereld. De film nodigt ons uit om de wereld te zien door de ogen van de Earth Keepers. Het neemt ons mee op een innerlijke reis en verbindt ons met de bron en het pad dat we samen bewandelen. DOWN to EARTH is zowel een wake-up call als een bron van hoop voor onze toekomstige wereld.

Voor in de klas

In 2017 heeft The Down to Earth Collective de Filmprijs voor het Onderwijs gewonnen. The Down to Earth Collective is een wereldwijde sociale onderneming bedoelt om individuen en bedrijven te inspireren om positieve veranderingen te ontketenen door middel van dagelijkse actie. Deze film maakt op boeiende wijze thema's als klimaatverandering, duurzaamheid, onze verantwoordelijkheid hiervoor en cultuurverschillen bespreekbaar in de klas, buiten het westerse perspectief om.

Kijk voor meer informatie over The Down to Earth Collective en over de achtergrond van deze film op www.downtoearthfilm.com.

  • Alle leeftijden

Renata Heinen, Rolf Winters Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Nederland 2015, 90 min

Thema Klimaat, Reizen / vakantie, Natuur / dieren
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op