Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid, en de vorming van persoonlijke identiteit.

Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Lesmateriaal Movies that Matter

Aan de hand van deze film heeft Movies that Matter een lesbrief ontwikkeld. Aan de hand van deze lesbrief kunnen thema's zoals waarneming, identiteit en vooroordelen besproken worden. Bekijk het lesmateriaal via de onderstaande link!

  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik

Sacha Polak België, Ierland, Nederland, Verenigd Koninkrijk 2019, 105 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op