Dirty God

Bijzonder portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Jade woont samen met haar jonge dochtertje en moeder in een arbeiderswijk in Londen. Een wraakactie van haar ex heeft haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken.

Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie.

Aan de slag met deze film?

Aan de hand van deze film heeft Movies that Matter een lesbrief ontwikkeld. Met deze lesbrief kan de leerling thema's zoals waarneming, identiteit en vooroordelen onderzoeken.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik

Sacha Polak België, Ierland, Nederland, Verenigd Koninkrijk 2019, 105 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op