Die Nacht der 1000 Stunden

Terwijl de leden van de familie Ullich samenkomen in hun paleis in Wenen, verschijnen hun overleden voorouders en ontstaat er een reeks onverwachte gebeurtenissen.

Net voor de mater familias het bedrijf en het statige herenhuis overdraagt aan haar zoon, zakt ze in elkaar. Gelukkig voor haar andere zoon, want die dreigde door zijn extreemrechtse sympathieën alles mis te lopen. Toch blijkt haar dood niet zo definitief als gehoopt, en terwijl ze even later haar testament ondertekent, verschijnen ook andere overleden familieleden. Iedereen behalve Hermann Ullich, het hoofd van de familie tot hij in 1945 in Wenen omkwam bij een bombardement. Tenminste, dat dacht men. Tijdens de lange nacht verschijnen steeds meer aanwijzingen dat de geschiedenis anders in elkaar zit.

Aan de slag met deze film?

De film is inzetbaar bij de leergebieden Kunst en Cultuur, Moderne Vreemde Talen en Geschiedenis. Alhoewel de film fictie is, zijn er elementen van non-fictie door het verhaal heen te vinden. Hierdoor kan de film eventueel interessant zijn voor een geschiedenis les.

Stream de film in je les

Op film.nl vind je een handig overzicht met streamingdiensten waar je de complete film bekijkt.

Vakpagina Geschiedenis

Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Virgil Widrich Oostenrijk / Luxemburg / Nederland 2016, 92 min

Thema Familie, Gezondheid / ziekte, WO2, Oorlog / conflict / geweld, Identiteit, Europa, Afscheid / dood
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op