De Lage Landen vertelt over de voortdurende en klassieke strijd van de inwoners van Nederland tegen de zee.
Nederland wordt van verschillende kanten bedreigd door water en heeft daardoor de laatste vijf eeuwen haar best gedaan in het winnen van land uit water. De continue wisselwerking van de natuur en de georganiseerde mensenhandelingen zorgden voor het typische Nederlandse landschap. Van terp tot polder, van Afsluitdijk tot Deltawerken: de geschiedenis van Nederland is een opeenvolging van pogingen het water de baas te blijven.
Aan de slag met deze film?
Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan de pagina is de film te bekijken via Eye Film Player. De film sluit aan bij de leergebieden Mens en Natuur en Burgerschap, Mens en Maatschappij en bespreekt thema's als natuur en klimaat. De film is geschikt om in te zetten bij Aardrijkskunde om de rol van water in Nederland te bespreken.
Eye Film Player
Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.
Regie: George Sluizer Productie: Shell Film Unit Nederland, Verenigd Koninkrijk 1960, 29 min
Thema | Klimaat, Natuur / dieren, Industrialisatie |
Filmkenmerken | 6-30 minuten |