Muzikale animatiefilm over een jongetje met een passie, familiegeheimen, de Mexicaanse cultuur, en leven en dood.

Muziek is de grote passie van de twaalfjarige Miguel, die zichzelf stiekem gitaar leert en later net zo beroemd wil worden als zijn grote idool. Maar er is een probleem: muziek is al generaties lang verbannen en verboden binnen zijn familie. Als Miguel op de Dag van de Doden per ongeluk in het dodenrijk belandt, ontmoet hij zijn overleden overgrootouders en probeert hij de familiegeheimen achter het taboe op muziek te ontrafelen.

Deze muzikale film volgt Miguel op zijn reis door het dodenrijk. Een kleurrijk geanimeerd verhaal dat diepgaande thema’s aansnijdt over familie, cultuur en de dood. Bij uitstek aansprekend voor jonge kijkers, maar vanwege de diepgaande thematiek ook zeker geschikt voor tieners.

Aan de slag met deze film?

Coco is een rijke film die als aanleiding kan dienen om thema’s als familie(geheimen) en de dood te bespreken in de klas. De film, of een scène uit de film, kan een startpunt vormen voor een klassengesprek over deze onderwerpen of om deze verder uit te diepen. Bovendien kan de film gebruikt worden als introductie in de Mexicaanse cultuur, animatie en/of verhaalstructuren.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst

Adrian Molina, Lee Unkrich Verenigde Staten 2017, 101 min

Thema Familie, Muziek
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op