Circus zonder Tent

Circus zonder Tent geeft een inkijk in het dagelijkse leven van een jong circusmeisje. Romy is zesde generatie circuskind en haar familie is een beetje anders dan andere circusfamilies. Romy, haar broertje Quintin, haar papa Jeanno en mama Tamara hebben namelijk geen eigen circustent.

Romy moet afscheid nemen van haar klasgenoten, want ze gaat naar Frankrijk. Niet op vakantie maar om er te werken: het rondreizende circus van haar familie strijkt gedurende een aantal maanden neer in een pretpark. Romy’s dagen zijn goed gevuld: naast optreden moet Romy ook schoolwerk maken en nieuwe circustrucs instuderen. Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning: Romy en Quintin doen niets liever dan na sluitingstijd ravotten in het pretpark. In een brief aan haar klasgenoten vertelt Romy over de ups en downs van het leven als circusartiest en over de grote dromen die ze koestert.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina kun je de korte animatiefilm bekijken - n.b. film is onderdeel van de les. De LessonUp-les is ontwikkeld als onderdeel van een samenwerking tussen Kinderboekenweek, Kunstgebouw, Filmhub Zuid-Holland, Cinekid, International Filmfestival Rotterdam, Taartrovers en IDFA. In deze les kijken jullie klassikaal de film inclusief voor- en nabespreking. Er wordt aandacht besteed aan de filmvorm documentaire, de personages, het gebruik van de voice-over en de les wordt afgesloten met het maken van een eigen flipboekje.

JEF met de klas
Via de website van JEF zijn ook een lesfiche en algemene werkvormen te downloaden. Dit lesmateriaal bevat vragen voor een klasgesprek, creatieve opdrachten en wat weetjes over de film.

  • Alle leeftijden

Nina Landau België 2020, 15 min

Thema Europa, Familie, Humor, Identiteit, Coming of age, Reizen / vakantie
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op