Chungking Express

Ervaar het jachtige nachtleven van Hongkong: regisseur Wong Kar Wai smeedt het stadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en muziek aaneen tot een bezwerende droomclip.

In deze opvallend gestileerde film lijden twee politiemannen beiden aan een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen; de ander heeft zoveel verdriet dat hij niet merkt hoe het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is.  

Aan de slag met deze film?

Deze ware filmklassieker zit boordevol stijl, spanning en sensatie. Dat maakt Chungking Express interessant om te onderzoeken met je leerlingen: de vele stijlkeuzes zijn niet alleen vermakelijk, maar maken de leerling ook bewust van de vele tools die een regisseur heeft om een film te creëren.

De film is ook geschikt voor het vak 'Chinese taal en cultuur'. Opmerking: In de film wordt er voornamelijk Kantonees gesproken in plaats van Mandarijn.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Wong Kar-wai Hong Kong 1994, 102 min

Thema Liefde, Azië
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op