Childish Gambino - This is America

'"This is America, Don't catch you slippin' up" Het pakkende maar ijzingwekkende nummer van Childish Gambino blijft schrijnend relevant, zelfs jaren later.' - Docent maatschappijleer

De videoclip die op 6 mei 2018 in première ging op Youtube is nog altijd een toonbeeld van artistieke expressie tegen de Amerikaanse staat en haar politiegeweld. De clip zit vol met referenties en metaforen die verwijzen naar Amerika en haar gewelddadige tegenover Afro-Amerikanen. Zo representeert de rapper zelf De Verenigde Staten die, zonder blikken of blozen, door ware terreur heen danst.

Meer over de kleding die Gambino draagt of de wapens die met uiterste voorzichtigheid worden behandeld, in deze interessante video van Insider.

Aan de slag met deze muziekvideo?

Deze videoclip is te bekijken op YouTube via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De centrale boodschap gaat over wapens en geweld in Amerika en het feit dat ze ermee omgaan en consumeren aan de ene kant als onderdeel van entertainment en aan de andere kant een onderdeel is van het nationale gesprek. This is America van Gambino lijkt commentaar te zijn op het zwarte leven in Amerika en de Amerikaanse cultuur als geheel.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld

Hiro Murai Amerika 2018, 4 min

Thema Democratie / rechtsstaat, Identiteit, Muziek, Noord-Amerika
Filmkenmerken 0-5 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op