Casting Call

Een film over het moeten dealen met vooroordelen en typecasting.

Amir, een ambitieuze twintiger, krijgt tot nu toe slechts de rol van geblurde crimineel toebedeeld in het opsporingsprogramma ‘Meld Misdaad’. Om te laten zien dat hij meer is dan vooroordelen die men op basis van zijn uiterlijk en achtergrond heeft loopt hij onvermoeibaar audities af. Amirs acteer carrière en roem lijken verder weg dan ooit, in dit energieke drama met zwart-komische elementen.

Lees het interview met regisseur Sharif Abd el Mawla hier.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina is de film gratis te bekijken via NPO Start. Deze film sluit aan bij de leergebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij, en kaart thema's als discriminatie, vooroordelen, stereotypering, en hokjes denken aan.

NFF Educatieprogramma

Ga tijdens het Nederlands Film Festival aan de slag met filmeducatie aan de hand van een echte bioscoopervaring in festivalsfeer. Met het educatieprogramma van 2024 helpt NFF om van jouw leerlingen beeldbewuste kijkers te maken. Op deze pagina vind je meer informatie over het educatieprogramma van deze film. Bezoek samen met je klas het festival! Schrijf je hier in.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Grof taalgebruik
  • Geweld

Regie: Sharif Abd El Mawla Productie: Keplerfilm Omroep: AVRO TROS Nederland 2024, 68 min

Thema Racisme / discriminatie, Identiteit
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op