Candy: A Skater's Mind

‘Mijn hele ego, mijn hele identiteit is skateboarden en als ik dat niet kan… dan wordt het heel erg lastig.’ Indringende documentaire over skateboarder Candy Jacobs die met vallen en opstaan op weg is naar de Olympische Spelen.

Skateboarden is alles voor de Limburgse Candy Jacobs. Alleen als ze op ‘die plank met vier wielen’ staat, ervaart ze rust in haar hoofd. Hoewel deze passie ertoe geleid heeft dat ze mee mag doen aan de Olympische Spelen, heeft haar verslaving aan skateboarden ook een keerzijde: ze loopt een zware blessure op en moet hopen dat ze op tijd fit is.

Deze documentaire portretteert een van de eerste professionele vrouwelijke skateboarders van Nederland in de aanloop naar haar Olympische droom. De film volgt Candy op de voet en toont haar hoogte- en dieptepunten, haar veerkracht en de uitdagingen waar ze mee om moet gaan als topsporter.

Aan de slag met deze film?

De film Candy: A Skater’s Mind is op aanvraag te bekijken in theaters door het hele land. Als voorbereiding op het filmbezoek is lesmateriaal beschikbaar via de knop onderaan deze pagina. Hierin gaan leerlingen aan de hand van filmtechnieken in op de vertelstructuur, visuele identiteit en vooroordelen. Ook als verwerking van het filmbezoek is een les beschikbaar. Dit materiaal is te bestellen via Filmhub Zuid, neem hiervoor contact op via jonathan@filmhubzuid.com.

  • Alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Ruud Lenssen Nederland 2021, 65 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Sport / beweging, Identiteit
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op