Canceled

Van een miljoen bewonderende volgers naar een miljoen meedogenloze haters: een bekende rapper wordt in dit korte drama gecanceld en probeert met alle macht zijn carrière en leven veilig te stellen.

In deze Nederlandse shortfilm speelt de artiest Fresku een rapper genaamd Kuenta die een aantal felle uitspraken maakt in zijn nieuwe liedje. Als gevolg wordt Kuenta gebombardeerd met duizenden haatberichten op zijn sociale media kanalen. Als al zijn volgers, vrienden en collega's hem in de steek laten, besluit hij te vluchten naar de Ardennen. Met deze film wil Fresku laten zien wat de 'cancelcultuur' inhoud, en wat de gevolgen zijn voor artiesten die gecancelled worden.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina vind je een link naar een YouTube-upload van de film. De film sluit aan bij de thema's Burgerschap, Mens en Maatschappij. Verder sluit deze film ook aan bij het thema mediawijsheid, aangezien het veel vragen oproept over sociale media gebruik zoals: Bestaan er goede redenen om iemand te cancelen, of is het per definitie verkeerd? Hoe komt het toch dat online discussies zo snel lijken te ontsporen? Hoe gaan we als samenleving om met mensen die grenzen overschrijden? En wat kunnen we doen om de online wereld weer een sociale(re) plek te maken? Deze korte film roept veel vragen op zonder makkelijke antwoorden. Daardoor is-ie perfect om een mediawijs gesprek over te voeren.

Let op: er wordt veel gescholden in deze film.

  • Grof taalgebruik
  • Geweld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst

Timon van den Elskamp/Teemong Nederland 2022, 17 min

Thema Mediawijsheid, Sociale Media, Identiteit, Afscheid / dood
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op